achaia365.gr
ΑΧΑΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Κοινοποίηση

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έρχεται να υπενθυμίσει ότι τα ναρκωτικά και οι κάθε είδους εξαρτήσεις, στη σύγχρονη κοινωνία, αυξάνονται ταυτόχρονα με την μεγάλη κοινωνικοπολιτική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα.

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν πλησίασαν ποτέ το πρόβλημα με πραγματική διάθεση να το λύσουν και να το εξαλείψουν, γιατί τελικά δεν είναι αυτός ο σκοπός του συστήματος που υπηρετούν, το οποίο θέλει εξαρτημένα άτομα, για να μην απειλείται η εξουσία του.

Η πολιτική της «μείωσης της βλάβης» και η αυστηρά ιατρική αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών, άνοιξαν το δρόμο για τη νομιμοποίησή τους και παράλληλα για την υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των δομών πρόληψης – θεραπείας – κοινωνικής επανένταξης, καθώς και την υποστελέχωση  των στεγνών προγραμμάτων.

Για τη Δημοτική Αρχή,  η  μάχη κατά των ναρκωτικών είναι διαρκής μάχη ζωής, μάχη καθημερινή κατά όλων των εξαρτήσεων. Σύνθημά μας είναι: «Όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση». Και κύριος στόχος μας είναι η πρόληψη.

Συνεχίζουμε να δίνουμε  βάρος στην κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό  των Κέντρων  Πρόληψης. Ζητούμε να αποσυρθούν τα σχέδια για δημιουργία του ΕΟΠΑΕ και διεκδικούμε, μαζί με 43 φορείς της πόλης μας, κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, καθώς και ένα πολυδύναμο συμβουλευτικό σταθμό για όλες τις εξαρτήσεις, ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγος κλπ. Δίνουμε  ιδιαίτερη σημασία στο να προσφέρουμε δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά μας, γι’ αυτό και προάγουμε τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Φέτος, ξεκινήσαμε έναν νέο θεσμό, το Μαθητικό Φεστιβάλ, ενταγμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, μέσα από το οποίο τα παιδιά περνούν μηνύματα κατά των ναρκωτικών και προτάσεις ζωής,   δημιουργήσαμε  τις κατασκηνώσεις και άλλες δραστηριότητες που καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα και ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης των νέων.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί τον λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο. Να μη γίνει αποδεκτό ότι μπορούν να μπουν στη ζωή μας τα ναρκωτικά. Γι’ αυτό δίνουμε  συνεχώς μάχη για να εξαλείψουμε τις αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στέλνει μήνυμα, ότι αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία της εξάρτησης, σημαίνει:

  • Στήριξη και αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.
  • Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  στα στρατόπεδα και τους πληθυσμούς Ρομά.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.
  • Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης.
  • Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης και στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά – μαλακά».
  • Όχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.
  • Μέτρα για την προστασία όλων των τοξικοεξαρτημένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική

Ένθετο Υγεία: Πιλοτικό κέντρο τραύματος επιπέδου Ι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»