achaia365.gr
ΑΧΑΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απάντηση Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα, σε δημοσίευμα δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΣΠΙΡΑΛ»

Κοινοποίηση

Διαβάσαμε χθες, 7 Φεβρουαρίου, στον τοπικό Τύπο, κείμενο του κ. Χρήστου Βασιλόπουλου, της παράταξης «ΣΠΙΡΑΛ», ότι για τον Δήμο Πατρέων «στην προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ για προσλήψεις προσωπικού, ψάχνοντας στις σελίδες του αντίστοιχου ΦΕΚ, βρίσκεις τελικά τον εκπληκτικό αριθμό που αφορά το Δήμο  Πατρέων: ΜΗΔΕΝ!». Δηλαδή καμία θέση για πρόσληψη.

Επίσης, το κείμενο εμπεριείχε ερωτήματα του ιδίου, όπως «ο Δήμος Πατρέων δεν πρόβαλε αντίστοιχες απαιτήσεις … ή γιατί μιλάει (ο Δήμος) συνέχεια για έλλειψη προσωπικού χωρίς στοιχεία;» και ότι περιμένει απάντηση «διαφορετικά ας πάψουν να εμπαίζουν τους δημότες».

Να δώσουμε την απάντηση, λοιπόν, στον συνάδελφο, όπως δημόσια τη ζητά.

Για το έτος 2023 αιτηθήκαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ με ΑΔΑ: 965446ΜΤΛ6-Η04 για προγραμματισμό προσλήψεων 2023, 15 θέσεις τακτικού προσωπικού σε 15 αυτοδίκαιες συνταξιοδοτήσεις που θα είχαμε το 2023. Οι υποβληθείσες απαιτήσεις προσλήψεων θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τους νόμους της κάθε Κυβέρνησης, στο λόγο 1 προς 1, δηλαδή για μια συνταξιοδότηση μια πρόταση για πρόσληψη. Αυτό μόνο μας επιτρέπει η νομοθεσία τους και ούτε φυσικά τηρείται έστω αυτό.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών, πόσες θέσεις εγκρίθηκαν τελικά από τις 15 που υποβάλλαμε για έγκριση, προκειμένου να περιέχονται ως θέσεις πρόσληψης  για το Δήμο Πατρέων στην υπ΄ όψη προκήρυξη, που αναφέρει  ο κ. Βασιλόπουλος;

ΜΗΔΕΝ!!! Αυτό το μηδέν είναι το αληθές. Το μηδέν  της Κυβέρνησης.

Ο Δήμος Πατρέων, λοιπόν, δεν υπέβαλλε απαίτηση προσλήψεων για τη συγκεκριμένη προκήρυξη που αναφέρει ο κ. Βασιλόπουλος; Ή υπέβαλλε και το ΥΠΕΣ δεν τις ενέκρινε ούτε στο λόγο 1 προς 1; Προφανώς -και με στοιχεία- το δεύτερο.

Ας πάμε όμως και λίγο πιο πίσω. Με την ίδια διαδικασία και πάντα μετά από εγκυκλίους του ΥΠΕΣ στο λόγο 1 προς 1, αιτηθήκαμε το 2020, 89 θέσεις τακτικού προσωπικού σε εκτιμώμενες 89 συνταξιοδοτήσεις. Από τις 89 θέσεις  τακτικού προσωπικού που υποβάλλαμε εγκρίθηκαν 6 θέσεις και προκηρύχθηκαν με την 13Κ/2021 προκήρυξη ΑΣΕΠ μόνο 3.

Για το έτος 2021 αιτηθήκαμε 80 θέσεις τακτικού προσωπικού σε εκτιμώμενες 80 συνταξιοδοτήσεις. Εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΣ μόνο 2 θέσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προκήρυξη 13Κ/2021.

Για το έτος 2022 αιτηθήκαμε 12 θέσεις τακτικού προσωπικού σε 12 εκτιμώμενες συνταξιοδοτήσεις και εγκρίθηκαν 3 για να γίνουν οι προσλήψεις από επιλαχόντες  της προκήρυξης 13Κ/ΑΣΕΠ που ακόμα δεν έχουν γίνει.

Για το έτος  2023 αιτηθήκαμε όπως είπαμε 15 θέσεις τακτικού προσωπικού σε ανάλογο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και δεν εγκρίθηκε καμία από το ΥΠΕΣ.

Να πάρουμε τώρα και συνολικά τα στοιχεία. Από το 2020 αιτηθήκαμε 196 θέσεις τακτικού Προσωπικού και προσλήφθηκαν μόνο 5, ενώ ούτε και οι εγκριθείσες 3 θέσεις από τις 12 συνταξιοδοτήσεις που είχαμε υποβάλλει για το 2022 και αναμένονταν να προσληφθούν από τους επιλαχόντες  της 13Κ/2021 προκήρυξης ΑΣΕΠ, δεν πραγματοποιήθηκαν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και την αναφέρουμε δημόσια, μιας και ο κ. Βασιλόπουλος και το «ΣΠΙΡΑΛ», περιμένουν δημόσια απάντηση. Φυσικά, αν ήθελαν απάντηση, καθώς και να μάθουν την αιτία που στην υπόψη προκήρυξη δεν περιλαμβάνονται θέσεις για το Δήμο Πατρέων, θα μπορούσαν να τηλεφωνήσουν στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου ή να επισκεφθούν τις ανοιχτές πόρτες του Δημαρχείου για να πληροφορηθούν. Προφανώς δεν τους ενδιέφερε η πραγματικότητα, αλλά το πώς θα καταφερθούν δημόσια κατά της Δημοτικής Αρχής.

Οι  Κυβερνήσεις σας, κύριε Βασιλόπουλε, είναι αυτές που απαγορεύουν τις προσλήψεις και στερούν το δικαίωμα της δουλειάς από τη νεολαία και τον λαό μας. Αποκαλυπτικά κάλπικο και δήθεν, το ενδιαφέρον σας για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Δήμο.

Οι προσλήψεις τακτικού Προσωπικού στο Δήμο Πατρέων είναι μέρος των διεκδικήσεών μας και στη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιούμε ως Δήμος μαζί με φορείς της πόλης μας και τον Πατραϊκό λαό, το Σάββατο 10 Φλεβάρη στις 11 η ώρα στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Αποκαλυπτική είναι και η θέση σας στην πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κινητοποίηση αυτή. Αποχή «ψηφίσατε», στηρίζοντας τη Κυβέρνηση της ΝΔ και την κάθε αστική κυβέρνηση στο σχεδιασμό τους για ξεπούλημα  των δημοτικών Υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους, απαγορεύοντας προσλήψεις τακτικού προσωπικού και συνεχίζοντας να παρακρατούν τα 67 εκατομμύρια κατ΄ έτος από τα 91, τα οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να αποδίδει το κράτος στο Δήμο Πατρέων για τη λειτουργία του.

Άλλωστε απέχετε από όλους τους αγώνες του Πατραϊκού λαού.

Ο Πατραϊκός λαός, όμως, σας έχει άλλη μια απάντηση στις 10 Φλεβάρη, με ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΟΔΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εργασίες αντικατάστασης δικτύου στο δίκτυο ύδρευσης

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ”409” ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ, ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ