achaia365.gr
ΑΧΑΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Κοινοποίηση

Η 4η Απριλίου, θεσμοθετήθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και στο πλαίσιο αυτό,  ο Δήμος Πατρέων προχώρησε σήμερα, σε μια ακόμα δια ζώσης εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, στο 50ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Διονύση Πλέσσα.

Το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) για τα ζώα συντροφιάς, παρουσιάστηκε από την Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτιδα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και την Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς και κηδεμόνων που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

Για την πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης, συνέβαλαν ουσιαστικά ο Διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Κοράκης και οι υπεύθυνες δασκάλες του προγράμματος, Ιουλία Τζένου, Ηλέκτρα Ντάση και Νίκος Κατσώλης, που ήρθαν σε επικοινωνία και με τον Δήμο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Πλέσσας, στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους μικρούς μαθητές, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Την αγάπη μας, μικροί και μεγάλοι οφείλουμε να την παρέχουμε και στα ζώα συντροφιάς, γιατί και αυτά έχουν ανάγκη την προστασία και την στοργή μας. Στα ματάκια τους και στις αντιδράσεις τους αποτυπώνεται το πώς τους φερόμαστε εμείς, οι άνθρωποι. Τα αδέσποτα, εγκαταλειμμένα ζωάκια αυξάνονται επειδή εμείς οι άνθρωποι φερόμαστε ανεύθυνα. Αυτή η συμπεριφορά μας, έχει ως αποτέλεσμα, να τα βλέπουμε στο δρόμο, στη ζέστη και στο κρύο, χωρίς τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους δασκάλους σας για τις δράσεις ευαισθητοποίησης για τα ζώα και για όσο στο πλαίσιο αυτό, σας διδάσκουν. Μαθαίνοντας από την παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας θα είσαστε υπεύθυνοι ενήλικοι προσφέροντας την αγάπη και την φροντίδα σας στα ζώα συντροφιάς».

Ο Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε απευθυνόμενος και στους εκπαιδευτικούς και στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Πατρέων, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας και των εργαζομένων, μαζί με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και τους εθελοντές.

Μίλησε για το καταφύγιο αδέσποτων στο Δρέπανο, για το Κτηνιατρείο, αλλά και τις τροφές που διανέμονται κατά καιρούς στο καταφύγιο στις οργανώσεις και τους εθελοντές. «Το έργο του Δήμου μας  είναι δύσκολο, γιατί εγκαταλείπονται ζώα σε καθημερινή βάση και δυστυχώς η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα αδιαφορεί. Παραχώρησε μια ακόμα ευθύνη στους Δήμους, χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση», κατέληξε ο κ. Πλέσσας.

Παράλληλα, σήμερα, πραγματοποιήθηκε άλλη μια δια ζώσης ενημέρωση στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου, καθώς και ανοικτή ενημερωτική τηλεσυνάντηση, με σχολεία της πόλης, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς οι δράσεις του φιλοζωικού κινήματος, τα δικαιώματα των ζώων και ιδέες για δραστηριότητες στα σχολεία. Οι παρουσιάσεις, περιελάμβαναν φωτογραφίες, βίντεο, χρήσιμες διαφάνειες και ακόμη πιο χρήσιμες προτάσεις σχετικά με τα ζώα.

Χθες εξάλλου, μετά από πρόσκληση της δασκάλας Φωτεινής Σταθοπουλου, παρουσιάστηκε το φιλοζωικό πρόγραμμα για τα ζώα συντροφιάς, στο  24ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας, από την Γιούλα Ανωγιάτη και την Ελένη Κασπίρη. Η υποδοχή και στο σχολείο αυτό ήταν θερμή, με τους μικρούς μαθητές, να προσφέρουν τροφές που είχαν μαζέψει  για τα άστεγα ζωάκια, ενώ έκαναν γνωστό, ότι ταΐζουν και τα ίδια αδέσποτες γατούλες, που βρίσκουν «καταφύγιο» στην αυλή του σχολείου.

Στο τέλος της ενημέρωσης, οι μαθητές της Β’ τάξης και οι δασκάλες τους Αθηνά Δάρμα, Φωτεινή Σταθοπούλου και Παρασκευή Ζέζα στο ακορντεόν, τραγούδησαν το τραγούδι «Σκυλάκι μοναχό»  που έχουν γράψει οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζευγολατιού, με την δασκάλα τους Χριστίνα Πασπάλα και το έχει μελοποιήσει η Γκέλυ Μητρογιάννη.

Τέλος, την Τρίτη, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας κας Μπρακατσέλου προς τον Δήμο, παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου Δεμενίκων, από την Γιούλα Ανωγιάτη, και την Ελένη Κασπίρη.

Θυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια ο Δήμος Πατρέων, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς αναφορικά με τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα κι έχει παρουσιάσει σε χιλιάδες μαθητές (στα σχολεία καθώς και στις Ημερήσιες Παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου), τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΠΑΤΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ 33ων ΘΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κληροδότημα Ι. Μεϊντάνη: Προίκιση απόρων κορασίδων Καλαβρύτων

Σε ρόλο… γεωπόνου τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ – ΚΟΜΑΙΘΩ στη λήξη του προγράμματος «Αστικοί Λαχανόκηποι» του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του δήμου Πατρέων