achaia365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρές Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για την Προανακριτική Επιτροπή: Μυστική Ψηφοφορία για τον Χρήστο Τριαντόπουλο

Κοινοποίηση

Συζητήσεις στη Βουλή για το Πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, αντέτεινε σφοδρές αντιδράσεις κατά την ομιλία της προέδρου του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και λήψης απόφασης σχετικά με το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το διανεμηθέν πόρισμα της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης» που αφορά την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τον πρώην Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Διαξιφισμοί και Αντεγκλήσεις

Η συνεδρίαση διήρκεσε με έντονες αντιπαραθέσεις και αποχωρήσεις, καθώς πολλά πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά τον ωκεανό ψεμάτων ήρθε η ώρα της αλήθειας και σιγά σιγά ο λαός θα την μάθει». Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την αλήθεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επεσήμανε την ανάγκη να παραπεμφθεί η υπόθεση στον φυσικό δικαστή και έκανε λόγο για αποδοχή της πρότασης για άσκηση δίωξης κατά του κ. Τριαντόπουλου.

Σε συνέχεια των αντεγκλήσεων, ο Χρήστος Τριαντόπουλος απηύθηνε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώνοντας το περιεχόμενο του υπομνήματός του στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Στην επιστολή του, υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνει όσα ανέφερε στην προηγούμενη επικοινωνία του με την Επιτροπή.

Μια συγκέντρωση κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΕΛ.ΛΥΣΗ, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες, αποχώρησαν από τη συζήτηση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αντισυνταγματική διαδικασία. Αναφερόμενος σε αυτές τις αποχωρήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ζήτησε την αναστολή της συζήτησης και την επιστροφή του θέματος στην προανακριτική επιτροπή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΚΚΕ και ο Κυριάκος Βελόπουλος από την Ελληνική Λύση πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα για τον έλεγχο των τηλεφώνων κυβερνητικών εκπροσώπων και αρμοδίων υπουργών, υποστηρίζοντας την ανάγκη διαφάνειας. Η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν κατά της κυβέρνησης, με τον Αλέξη Χαρίτση να κάνει λόγο για διαδικασία που υπονομεύει το ίδιο το Σύνταγμα.

Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να αποφασίσει την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου σε πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, με τις διαφωνίες να συνεχίζονται προτού κλείσει η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μουσική Περιπέτεια: Τζαζ Βραδιά με το Kontrafouris Baby Trio το Σάββατο 15 Μαρτίου

Αναβάθμιση 11 Παιδικών Χαρών στην Αθήνα: Εγκαινιάζεται η Νέα Παιδική Χαρά στο Πάρκο Κιτσίκη

Πάτρα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από τη Δίωξη Ναρκωτικών (φωτο)

Oμάδα Σύνταξης Β